رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

ذخایر دارویی و تجهیزات پزشكی در كشور در سطحی اطمینان بخش

ذخایر دارویی و تجهیزات پزشكی در كشور در سطحی اطمینان بخش به گزارش مستر لمون رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تاكید بر مصرف منطقی و به جای دارو در كشور، درباره وضعیت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشكی كشور توضیح داد.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری سومین یادواره ایثارگران و شهدای داروسازی كشور، در پاسخ به سوالی درباره چرایی دیركرد سازمان غذا و دارو در زمینه ریكال داروهای شركت داروسازی اسوه، اظهار داشت: درباره برخی اقلامی دارویی اصلا ریكال نداشتیم، بلكه توقف مصرف داشتیم. گاهی دارویی آن هم در حجم بالا مورد سوال قرار می گیرد و گفته می شود دارای عوارض شدید و خطرناكی است كه باید بلافاصله از سطح جامعه جمع آوری شود. در این حوزه باید به صحبت های متخصصین اعتماد نماییم.
وی اضافه كرد: حال امكان دارد عده ای در رقابت های محصولی و شركتی و در بیزینس خودشان مطلبی را عنوان كرده و آنرا بزرگ كنند، اما خواهش من این است كه صرفا به حرف آنها توجه نكنید. به هر حال در مورد این اقلام بحث توقف مصرف مطرح بوده و بررسی ها در حال انجام می باشد كه به محض تكمیل بررسی ها و به محض اینكه به این نتیجه برسیم كه برخی اقلام باید جمع آوری شود، بدون هیچ قصور و رودربایستی آنها را جمع آوری می نماییم. چونكه دلیلی ندارد كه بخواهیم در انجام اقدامی كه بر مبنای قانون جزو وظیفه ذاتی سازمان غذا و دارو به حساب می آید، كوتاهی نماییم.
شانه ساز افزود: ما با كسی رودربایستی نداریم و در صورت ضرورت این اقدام را انجام می دهیم. ازاین رو به محض اینكه مطمئن شویم كه دارو باید جمع آوری شود، در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام می دهیم. هم اكنون گروهی از متخصصین دانشگاهی، نظارتی و نخبگان بی طرف صنعت به صورت مرتب در حال پیگیری و رصد هستند و شخصا گزارشات آنها را دریافت كرده و این مورد را دنبال می كنم.
ذخایر دارویی وتجهیزاتی ایرانی در سطحی اطمینان بخشرییس سازمان غذا و دارو با اشاره به قرارگاه سازمان غذا و دارو، اظهار نمود: آنچه در چارچوب قرارگاه سازمان غذا و دارو اتفاق افتاد، نه تنها استقلال سازمان غذا و دارو را كم نكرد، بلكه تمام بخش های درون وزارتی و حتی خارج از وزارتخانه را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار داد تا بتوانیم حوزه تامین كمی و كیفی دارو و تجهیزات پزشكی را مدیریت نماییم. نتیجه این اقدامات این بود كه هم اكنون ذخایر دارویی، تجهیزات پزشكی و مواد اولیه مان نسبت به ابتدای سال جاری و انتهای سال قبل به سطح كاملا اطمینان بخش رسیده، علیرغم اینكه حلقه محاصره ما در تبادلات مالی و بانكی روز به روز سخت گیرانه تر شده و در نهایت بی رحمی توسط دشمنان مان تنگ تر شده است؛ به صورتی كه هر روزنه ای را كه باز كرده ایم، با بهانه و شعارهای فریبنده آنرا بسته اند. با این وجود هم اكنون ذخایر دارویی مان بسیار اطمینان بخش است و كمبود نگران كننده ای نداریم و این نتیجه تشكیل قرارگاه سازمان غذا و دارو بوده كه ما را از بروكراسی نجات داده است.
ذخیره شش ماه تا یك ساله مواد اولیه داروها شانه ساز با اشاره به اینكه به هر حال همه می دانند كه در حوزه بودجه ای و نقدینگی مشكل داریم و سازمان های بیمه گر هم در حوزه گردش مالی با مشكلات فراوانی مواجهند، اما ما با همكاری صنعت، خدمات، داروخانه ها و شركت های توزیعی ظرفیتی را در كشور ایجاد كردیم كه امسال بین شش ماه تا یكسال ماده اولیه در كارخانه های داروسازی مان موجود است. در عین حال در حوزه داروهای ساخته شده وارداتی كه به هر علت نمی توانیم آنها را در كشور تولید نماییم، بین سه تا شش ماه ذخیره داریم. البته استثنائاتی هم وجود دادر، اما همین استثنائات هم بیشتر از آنچه در همه كشورها دیده می شود، نیست. حتی در كشورهای پیشرفته ای كه ما را تحریم می كنند هم كمبودهایی وجود دارد. انصافا قرارگاه سازمان غذا و دارو هم در سطح ملی و وزارتی و هم در سطح استانی و دانشگاهی خیرات و بركات زیادی داشته است. با تدبیری كه وزیر بهداشت اندیشید كه از تجربیات و بركات مددیریت جنگ بود، همه مسؤلان استانی و روسای دانشگاه ها به ریز در جریان مسائل حوز ه دارو و تجهیزات پزشكی هستند و طبیعی است كه وقتی متوجه مشكل شدند برای رفع آن در اسرع وقت اقدام می كنند. ازاین رو اینكه می گویند قرارگاه، استقلال سازمان غذا و دارو را تحت الشعاع قرار داده، به نظر می رسد كه بیشتر جنبه رقابت داشته و با نیات مختلف مطرح می شود كه با واقعیت خیلی هم خوانی ندارد.
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره كمبود داروی تامی فلو و آی وی آی جی، اظهار داشت: باید توجه كرد كه ایجاد توقعات غیرواقعی كه با همه مشكلاتی كه داریم، بگوییم با وجود همه مشكلات باید داروی برند و خارجی مصرف شود و علیرغم اینكه تولید داخلی داریم، اما باید داروی خارجی هم وارد شود، كار خوبی نیست. در این شرایط چنین كاری اقدامی است كه در خدمت و در ادامه خواست دشمن تا منافع ملی.
وضعیت تامین داروی آنفلوآنزاشانه ساز اضافه كرد: باید توجه كردكه داروی تامی فلو داروی برند بوده و نوع ژنریك آن اُسِلتامیویر است كه تولید آن به میزان كافی در داخل كشور وجود دارد. تولید اولیه آن به علت تعلل تولیدكننده در بازه زمانی دو هفته به تاخیر افتاد، اما ما بلافاصله و پیش از آغاز موج آنفلوآنزا به صورت فوریتی آنرا وارد كردیم و هم اكنون هم این دارو به وفور و حداقل ۲.۵ برابر سال قبل در كشور وجود دارد.
وی افزود: البته اینكه دارو در داروخانه نیست، درست است. باید توجه كرد كه این دارو سلاحی است كه حدودا جایگزینی ندارد و اگر آنرا به طور گسترده عرضه نماییم و با نسخه هر همكار پزشك آنرا تحویل دهیم، به سرنوشت خیلی از آنتی بیوتیك های دیگر گرفتار می شود. در زمینه تولید و تامین این دارو هیچ مشكلی نداریم، اما اصرار به حق همكاران مان در حوزه معاونت بهداشتی این است كه این دارو حتما بجا و بموقع استفاده گردد تا منجر به ایجاد مقاومت میكروبی و ویروسی در بیماران نشود. یكی از معضلات دنیا و خصوصا كشورهایی مانند ما بحث مصرف بی رویه آنتی بیوتیك است. خیلی از آنتی بیوتیك ها كه تا ۱۰ یا ۲۰ سال قبل به خوبی پاسخ می دادند، امروز به علت جهش میكروبی، گرفتار مقاومت میكروبی شده و این داروها دیگر پاسخگو نیستند. ازاین رو اصرار همكاران ما در معاونت بهداشتی در این بود كه داروی آنفلوآنزا در مراكز خاص و توسط متخصصین خاص تجویز شود. هم اكنون دارو در كشور وجود دارد و نه تنها نگران كمبود آن نیستیم، بلكه نگرانیم كه تاریخ انقضای بخشی از آنها فرابرسد و مصرف نشود.
شانه ساز تصریح كرد: اگر بیمارستانی اعلام نمود كه این دارو را ندارد، امكان دارد به علت بدهی ها و مناسبات مالی آن بیمارستان با شركت های پخش باشد. در عین حال داروی آی وی آی جی هم به وفور در كشور وجود دارد. یكی از معضلات ما در كشور این بود كه چون داروها را به میزان فراوانی در كشور تامین كرده بودیم، گزارش رسید كه به صورت بی رویه مصرف می شود كه تمهیداتی اندیشیده شد. به هر حال ما به دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی می دهیم و دارو یارانه می گیرد. ازاین رو باید مصرف را مدیریت نماییم. دارو در انبارها وجود دارد، اما باید صحیح و بموقع مصرف شود و این مورد ارتباطی با تحریم ندارد. حتی اگر تحریم هم نباشیم، دارو كالایی نیست كه بخواهیم نابجا و بی رویه آنرا مصرف نماییم، بلكه باید با حساب و كتاب مصرف شود. ازاین رو در هر دو قلم داروی آنفلوآنزا و آی وی آی جی، نه تنها كمبود نداریم، بلكه بیش بود هم داریم.
رییس سازمان غذا و دارو همینطور در پاسخ به سوالی درباره كمبود مواد اولیه در شركت های داروسازی به علت عدم تخصیص ارز نیمایی، اظهار داشت: هم اكنون برخی داروها اشكال ژنریك شان در داخل موجود هستند، اما برخی داروهای تحت لیسانس یا برند ژنریكی هستند كه داروهای خارجی هستند كه زیرساخت تولیدشان در كشور بوجود آمده است. حال مواد اولیه خیلی از این اقلام در كشور تولید می شود. منتها از آنجایی كه مقرارات شركت هایی كه برند ژنریك تولید می كنند، قانون شان تولید تحت لیسانس است، نمی توانند از مواد اولیه تولید داخل استفاده كنند و یك تداخل مقرراتی وجود دارد. به صورتی كه از یك طرف از آنجایی كه این مواد در داخل كشور تولید می شود، با مصوبه سران سه قوه نمی توانیم به آنچه كه تولید داخلی دارد، ارز اختصاص دهیم. از سوی دیگر مقررات این شركت ها وجود دارد كه برای تولید داروی تحت لیسانس نمی توانند از مواد اولیه تولید داخلی استفاده كنند.
شانه ساز دامه داد: البته عرضه ارز به این شركت ها قطع نشده و داریم مدیریت می نماییم. یكی از مباحث طرح شده در قرارگاه همین مبحث است. در عین حال كمبودی در این داروها نداریم، بلكه برند خاصی كه تحت لیسانس تولید می شود با این معضل مواجهند. پیشنهادی داده شده كه این اقلام از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده نكنند، بلكه ارز نیمایی به آنها تعلق گیرد. در عین حال قرار شده یك تخفیف قابل توجه و جدی از سوی های خارجی خود بگیرند تا بدین سان بتوانیم این مورد را تعیین تكلیف نماییم.
میزان واردات واكسنوی در پاسخ به سوال دیگری درباره استفاده از واكسن های تولید داخلی، اظهار داشت: چه در حوزه واكسن چه سایر اقلام، هر قلم داروی تولید داخلی كه از نظر كمی و كیفی مشكلی نداشته باشد، مطمئن باشید اجازه واردات مشابه آنرا نمی دهیم. در حوزه واكسن واقعا در كشور هر قلم واكسنی كه از بعد كمی و كیفی مشكلی نداشته باشد، آنرا استفاده می نماییم، اما اگر مشكلی از نظر كمی و كیفی وجود داشته باشد، لاجرم و با عنایت به اهمیت سلامت واكسن، نمی توانیم آنرا مورد استفاده قرار داده و یا ملاحظاتی داشته باشیم.
شانه ساز افزود: در بخش دولتی دو مجموعه پاستور و رازی را داریم كه خدمات زیادی را انجام داده اند، اما به نظر می رسد كه نتوانسته اند هم پای سایر بخش های حوزه دارو قدم بردارند. در عین حال بخش خصوصی و هلدینگ های مختلف دارویی هم ورود كرده اند. متاسفانه در بخش واكسن میزان واردات مان نسبت به سایر بخش ها بالاتر است كه امیدواریم با تلاش شركت های داخلی بتوانیم به جایی برسیم كه نیازی به واردات نداشته باشیم.



1398/10/14
21:51:04
5.0 / 5
4612
تگهای خبر: بیمه , پزشك , تولید , خدمات
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است