استادیار دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛

تغذیه در ماه رمضان از دیدگاه طب ایرانی

تغذیه در ماه رمضان از دیدگاه طب ایرانی استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباب تغذیه در ماه مبارک رمضان از منظر طب ایرانی نکاتی را عنوان نمود.


به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، فاطمه اقبالیان اظهار داشت: روزه داری علاوه بر تعالی روح، از نظر پزشکی برای جسم نیز فواید بسیار ارزشمندی دارد. وی افزود: دستگاه گوارش به سبب خوردن تمامی وعده های غذایی در روزهای عادی درحال فعالیت پیوسته است، در ماه رمضان باتوجه به خوردن و آشامیدن کمتر در شبانه روز، فرصتی برای تقویت، استراحت، اصلاح مزاج، دفع رطوبت و مواد زائد دستگاه گوارش و پاک سازی بدن از مواد زائد به وجود می آید. اقبالیان اضافه کرد: از دیدگاه طب ایرانی، روزه داری مزاج را به سمت سردی و خشکی می برد و با توجه به این که مزاج فصل بهار گرم و تر است، یکی از مناسبت ترین زمان ها برای روزه گرفتن است. وی اشاره کرد: افراد برای داشتن یک روزه داری صحیح از دیدگاه طب ایرانی باید با ۶ اصل ضروری جهت زندگی سالم آشنا گردند، این اصول ۶ گانه شامل تامین هوای مناسب، داشتن فعالیت بدنی مناسب، رعایت اصول خواب و بیداری، خوردن و آشامیدن، داشتن دفع مناسب و کنترل حالات روحی برای رسیدن به سلامت جسمانی مناسب می باشد. استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: یکی از مهم ترین اتفاقات ماه رمضان بر هم خوردن نظم ساعات خواب و بیداری است که ساعات خواب کوتاه می شود و منجر به ایجاد اختلال در هضم و همین طور ضعف در بدن می شود. اقبالیان افزود: بنا بر این تاکید می شود برای سلامتی بدن، خوابیدن در ساعات ۲۲ الی دو بامداد جدی گرفته شود و تا حد امکان از خوابیدن پس از خوردن سحری برای جلوگیری از ترش کردن معده اجتناب شود و زمان استراحت را به پس از ظهر موکول کنند. این متخصص طب ایرانی بیان کرد: حرکات بدنی شدید منجر به تعریق و از دست دادن آب بدن می شود، در نتیجه ضعف بدنی ایجاد می شود بدین سبب سفارش می شود در روزهای روزه داری از انجام حرکات ورزشی شدید پرهیز شود. وی اشاره کرد: از منظر طب ایرانی اولویت در ماه رمضان، رعایت حفظ قوای بدنی و جلوگیری از ایجاد ضعف است. افراد با مزاج گرم و تر به سبب قوای بدنی بالاتر می توانند در زمان بین افطار تا سحر فعالیت ورزشی متناسب با شرایط بدن خودرا انجام دهند. اقبالیان عنوان کرد: یکی از اشکالات روزه داران، یبوست ناشی از برهم خوردن نظم دریافت وعده های غذایی و کمبود آب بدن در این ایام است که علائمی مانند سردرد، احساس پُری در دستگاه گوارش و کسالت بدنی را به دنبال دارد، بدین سبب طب ایرانی بر رعایت اصولی از قبیل شروع افطار با مایعات ولرم، مصرف مایعات کافی تا زمان سحر، استفاده از خیسانده میوه هایی مانند انجیر و آلو، آشامیدن دمنوش خاکشیر و استفاده از سبزیجات و میوه در وعده های غذایی تاکید می کند. وی اشاره کرد: در این ایام تا حد امکان از قرار گرفتن در مکان های گرم در اواسط روز خودداری شود و افراد مصرف شربت و نوشیدنی های خنک در شب هنگام را جدی بگیرند. مصرف دمنوش های آرامش بخش مانند دمنوش گل گاو زبان، بهارنارنج و شربت لیمو بهارنارنج برای مساعدت با کنترل حالات روحی مانند عصبانیت، خشم و پرخاشگری که منجر به افزایش حرارت بدن می شود نیز در طب ایرانی سفارش شده است.

1401/01/20
11:43:31
5.0 / 5
935
تگهای خبر: پزشك , تغذیه , دستگاه گوارش , زندگی
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است