در آستانه روز جهانی آرتروز تشریح شد

آمار ۱۵ درصدی آرتروز در ایرانی ها

آمار ۱۵ درصدی آرتروز در ایرانی ها به گزارش مستر لمون، رئیس مرکر تحقیقات روماتولوژی کشور ضمن اشاره به آمار ۱۵ درصدی بروز آرتروز در ایرانیان، تصریح کرد: درمان نهایی آرتروز، تعویض مفصل است و درمان هایی تحت عنوان ازن تراپی، تزریق ژل و PRP در مفصل تنها درمان نگه دارنده هستند که می توانند تعویض مفصل را به تعویق اندازند.


دکتر احمدرضا جمشیدی در آستانه روز جهانی آرتروز در گفتگو با ایسنا، در رابطه با دلایل بروز این بیماری، اظهار داشت: بروز آرتروز دلایل متفاوتی دارد که بخشی از آن مانند دلایل ژنتیکی در اختیار انسان نیست؛ برای آرتروز هم مانند اغلب بیماری های روماتیسمی زمینه ژنتیکی وجود دارد، ولی به صورت کلی آرتروز یک اتفاقی است که در طول زندگی رخ خواهد داد؛ چونکه همانطور که انسان پیر می شود مفاصل و غضروف هایش هم پیر می شوند.
آرتروز چگونه مفاصل را درگیر می کند؟وی اضافه کرد: به دنبال پیر شدن این بافت از بدن، غضروف آب خویش را از دست می دهد و به دنبال صدمه پذیر شدن آسیب می بیند و بدن برای جبران غضروف از دست رفته آغاز به بازسازی می کند. این بازسازی سبب تولید استخوان اضافه می شود که ما از آن تحت عنوان استئوفیت (زوائد استخوانی ) یاد می نماییم.
او در رابطه با استئوفیت ها، توضیح داد: این زوائد استخوانی سبب صدمه به بافت مفصل و به دنبال آن سبب ایجاد درد در مفاصل می شوند که بیمار را آزار می دهند.
وی ضمن اشاره به این که برخی عوامل سبب تشدید آرتروز می شوند، بیان نمود: وزن بالا سبب افزایش فشار به مفاصل تحمل کننده وزن مانند زانوها، کمر، مفاصل لگن و... شده و باعث بروز آرتروز می شود. مبحث دیگری که افراد را مستعد مبتلا شدن به آرتروز می کند، ضعف عضلات کنار مفاصل است که متوجه کسانی است که به صورت منظم ورزش نکرده یا فعالیت روزانه انجام نمی دهند؛ ازاین رو انجام فعالیت ورزشی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. از طرفی با افزایش سن میزان و شدت آرتروز افزایش خواهد یافت.
اهمیت اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از بروز آرتروزاو با تکیه بر نقش سبک زندگی بر بروز آرتروز، خاطرنشان کرد: عادات غذایی اهمیت بسزایی دارد؛ بعنوان مثال مصرف کربوهیدرات به مقدار زیاد سبب افزایش وزن و به دنبال آن بروز آرتروز می شود. در وهله دوم نوع نشستن، راه رفتن، شیوه انجام فعالیتهای روزانه و شغلی و حتی انجام ورزش بدون آمادگی قبلی می تواند در بروز بیماری موثر باشد.
علل بروز آرتروز زودرس در جواناناین فوق تخصص روماتولوژی در مورد ابتلای زودرس به آرتروز، اظهار داشت: زمان مبتلا شدن به آرتروز امکان دارد در جوانی افراد باشد، اما علایم در سنین بالاتر خویش را نشان دهند؛ بعنوان مثال جوانی که به صورت ناگهانی و بدون آمادگی بدنی کافی به کوهنوردی می رود یا ورزش های سنگین انجام می دهد تحت خطر آرتروز در سنین پایین است. البته بروز علایم مبتلا شدن به بیماری بخصوص در خانم های خانه دار ایرانی از حدود ۳۵ تا ۴۰ سالگی شروع می شود و با افزایش سن نشانه ها هم افزایش خواهد یافت.
۱۵ درصد ایرانی ها از آرتروز رنج می برنداو در رابطه با آمار شیوع آرتروز در ایران، اظهار نمود: مطالعه ای در سال ۱۳۸۴ در افراد بالای ۱۵ سال سطح شهر تهران با همکاری مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام و مشخص شد در تهران حدود ۱۵ درصد مردم از آرتروز زانو رنج می برند که شیوع آن در خانم ها حدود ۱۶.۵ درصد و در آقایان حدود ۱۴ درصد بود که البته در سنین بالاتر این درصدِ کلی بیشتر هم می شد. با عنایت به گذر زمانِ قابل توجه از تاریخ انجام مطالعه، بطور قطع قدرمطلق آمار افزایش پیدا کرده است؛ چونکه جمعیت کسانی که به واسطه سن در معرض بیماری قرار می گیرند، افزایش پیدا کرده است؛ ولی آمار کلی کشور در همان حدود است و حدود ۱۵ درصد مردم بالای ۱۵ سال ایران گرفتار آرتروز بخصوص آرتروز زانو شده اند و سهم استان ها هم حدودا یکسان بوده است.
"درد" مهم ترین نشانه بروز آرتروزاین استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تکیه بر این که اصلی ترین نشانه بروز آرتروز، درد است، افزود: درد در مفصل مبتلا به شکل مکانیکی است؛ یعنی دردی که با استراحت کاسته می شود و با فعالیت افزایش خواهد یافت. بعنوان مثال درد زانو هنگام راه رفتن نشانه آرتروز است که به دنبال افزایش تدریجی آن امکان دارد مفصل گرفتار تورم و محدودیت حرکت شود؛ بعنوان مثال مفصل زانو باید بتواند بشکلی باشد که موقع خم کردن پا بتوان پاشنه پا را به ران چسباند یا در نهایت فاصله پنج سانتی متری داشته باشد، اما وقتی فرد مبتلا به آرتروز زانو است فاصله پاشنه پا و ران پایش هنگام خم کردن به ۳۰ سانتی متر می رسد و این دیگر مراحل پیشرفته آرتروز است. آرتروز در ایران و در آسیا بیشتر از همه مفصل زانو را درگیر می کند؛ چونکه این مفصل متحمل وزن بالای افراد می شود.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
مُسکن ها؛ پرمصرف ترین دارو در جهان / «دردها» را جدی بگیریدتعویض مفصل؛ درمان نهایی آرتروزوی باتاکید بر نقش مهم جلوگیری از بروز آرتروز، اظهار داشت: یکی از عادات ایرانی ها دو زانو یا چهار زانو نشستن است که باید اصلاح گردد و از صندلی برای نشستن استفاده گردد. از طرفی با کاهش وزن، ترک عادات بد مانند مصرف دخانیات، انجام ورزش مناسب و دقت در بالا رفتن از پله و... می تواند زمان بیشتری برای بیمار خرید تا کارش به تعویض مفصل نرسد، اما در نهایت بعد از درمان دارویی و انجام تزریقات، درمان نهایی آرتروز، تعویض مفصل و انجام پروتز است.
جمشیدی در رابطه با ورزش های مجاز برای مبتلایان به آرتروز، بیان نمود: پیاده روی بر سطوح صاف، ورزش های آبی و راه رفتن در آب، استفاده از دوچرخه ثابت و برای کسانی که مبتلا به آرتروز کمر هستند ورزش هایی که سبب تقویت این عضلات شود اهمیت دارد.
درمان های نگه دارنده با اُزن تراپی و تزریق ژل در مفصل او در رابطه با تبلیغاتی که برای راه های درمانی اُزن تراپی یا تزریق ژل در زانو برای درمان آرتروز مطرح می شود هم به ایسنا توضیح داد: هیچ کدام از اینها درمان قطعی نیستند. در رابطه با ازن تراپی مستند قوی علمی برای اثر درمانی وجود ندارد و برخی کسانی که این کار را انجام می دهند راضی هستند و برخی دیگر هم رضایت ندارند. اقدام دیگری که صورت می گیرد PRP در مفصل است که در رابطه با آن هم مستندات قوی وجود ندارد اما، برای برخی افراد تاثیرات مثبت دارد. درمورد ژل تراپی مستنداتی وجود دارد که سبب کاهش درد طی مدت زمانی خاص در مبتلایان شده است اما همه اینها سبب می شود برای بیمار زمان بخریم تا تعویض مفصل دیرتر صورت گیرد و اینها درمان قطعی نیستند.
رئیس مرکر تحقیقات روماتولوژی کشور ضمن اشاره به این که مشکلاتی برای تأمین تجهیزات انجام جراحی های در رابطه با آرتروز در کشور وجود دارد، بیان نمود: بخش کوچکی از تجهیزات، تولید داخل و قسمتی دیگر وارداتی است اما هزینه تأمین این تجهیزات روز به روز افزایش پیدا کرده است و همین سبب می شود تعویض مفصل برای مردم مشکل شود و بنابراین بر درمان های نگه دارنده از جوانی تاکید داریم.



1401/07/19
15:03:11
5.0 / 5
438
تگهای خبر: اتیسم , بیماری , پزشك , تبلیغات
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است