نمک های ممنوعه!

نمک های ممنوعه! به گزارش مستر لمون، نمک هایی با ظاهر فریبنده و رنگ های غیرطبیعی در بازار مشاهده شده اند که به قول کارشناسان، فاقد ارزش غذایی هستند و مصرف آنها می تواند سلامت بدن را بشدت تهدید کند.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، استفاده از نمک های رنگی که معمولا برای مصارف تزئینی یا غیرخوراکی تولید می شوند، می تواند عوارض جدی و خطرناکی برای سلامت انسان بهمراه داشته باشد. این نوع نمک ها اغلب با رنگ های شیمیایی و مصنوعی رنگ آمیزی می شوند؛ رنگ هایی که برای مصرف خوراکی تولید نشده اند و امکان دارد حاوی ترکیبات سمی باشند. مصرف این مواد می تواند سبب بروز مشکلاتی مانند حساسیت های پوستی، تحریکات گوارشی، و حتی اختلالات کبدی و کلیوی شود. ترکیبات ناشناخته، تهدیدی برای اندام های حیاتی یکی از مهم ترین مشکلات در ارتباط با نمک های رنگی، نبود نظارت بهداشتی بر فرآیند تولید آن هاست. این محصولات معمولا توسط تولیدکنندگان غیررسمی و بدون مجوز بهداشتی تهیه و عرضه می شوند، و امکان دارد حاوی ناخالصی هایی مانند فلزات سنگین، مواد آلاینده یا ترکیبات مضر دیگر باشند. ورود این مواد به بدن، بخصوص در بلندمدت، می تواند فشار زیادی بر اندام های حیاتی مانند کبد و کلیه وارد کند و سبب صدمه جدی به عملکرد آنها شود. تفاوت نمک های معدنی طبیعی با نمک های رنگی از طرفی، ظاهر زیبا و فریبنده نمک های رنگی امکان دارد مصرف کننده را به اشتباه بیندازد و او را به جایگزینی این نوع نمک ها با نمک های طبیعی و معدنی مانند نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی تشویق کند؛ در حالیکه محتوای آنها کاملا متفاوت می باشد. خیلی از این نمک های رنگی فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و مصرف آنها نه تنها مفید نیست، بلکه می تواند خطرناک هم باشد. در این راستا با یکی از متخصصان تغذیه به گفتگو پرداختیم تا ابعاد دیگر استفاده از نمک رنگی را تشریح کند. سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: نمک به صورت طبیعی به رنگ سفید یا در بعضی موارد صورتی دیده می شود؛ مانند سنگ نمک صورتی که منشأ معدنی دارد. اما استفاده از نمک هایی با رنگ های غیرطبیعی مانند آبی، سبز یا بنفش، زنگ خطری برای سلامت مصرف کنندگان به حساب می آید. وی ادامه داد: رنگی شدن نمک، در بسیاری موارد ناشی از افزودن ترکیبات شیمیایی یا رنگ های مصنوعی است؛ موادی که اغلب برای مصارف خوراکی تولید نشده اند و امکان دارد حاوی عناصر مضر و سمی باشند. نبود نظارت دقیق بهداشتی بر فرایند تولید این نمک ها، احتمال وجود ناخالصی های خطرناک همچون فلزات سنگین را زیاد می کند. دکترای علوم تغذیه در اینباره اظهار داشت: نمک های رنگی معمولا ترکیبات طبیعی ندارند و رنگ آمیزی آنها با مواد شیمیایی می تواند برای بدن مضر باشد. ترکیبات ناشناخته موجود در این نوع نمک ها امکان دارد سبب صدمه به کبد، کلیه ها و سیستم گوارش شوند. وی ادامه داد: با وجود این که برخی انواع سنگ نمک طبیعی دارای رنگ صورتی هستند و استفاده محدود و کنترل شده از آنها در بعضی رژیم های غذایی سفارش شده، اما همچنان بحث هایی در رابطه با میزان خلوص، یُد دار بودن، و قابلیت جذب بدن وجود دارد. کشاورز افزود: برای مصرف خوراکی، تنها از نمک هایی استفاده گردد که دارای مجوز رسمی بهداشت و برچسب استاندارد ملی باشند. مصرف نمک های رنگی بدون شناسنامه مشخص، می تواند ریسک بالایی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد نماید.


منبع:

1404/01/27
08:59:24
5.0 / 5
28
تگهای مطلب: پوست , تخصص , تغذیه , تولید
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
جدیدترین ها

مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است