وزیر بهداشت مطرح كرد

جمعیت 8 و سه دهم درصد سالمندان ایرانی، لزوم ایجاد خانه های محله ای ویژه سالمندان

جمعیت 8 و سه دهم درصد سالمندان ایرانی، لزوم ایجاد خانه های محله ای ویژه سالمندان مستر لمون: وزیر بهداشت ضمن اشاره به روند پیر شدن جمعیت كشور، بر ضرورت ایجاد نشاط اجتماعی در سالمندان و همین طور ایجاد خانه های محله ای ویژه این قشر از جامعه تاكید نمود.


به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در مراسم بزرگداشت روز سالمند ضمن تبریك این روز شعری در وصف مادر مرحوم خود خواند و اظهار داشت: امیدوارم همه افراد قدر سالمندان خانواده خودرا بدانند. امروزه یكی از روندهای موجود در هرم جمعیتی كشورهای در حال توسعه، افزایش سن افراد است كه با عنایت به افزایش امید به زندگی اتفاق می افتد.

افزایش جمعیت زنان سالخورده نسبت به مردان
وی با اشاره به اینكه در این میان چند اتفاق مهم در حال رخ دادن است، اظهار داشت: جمعیت كشور ما در حالی به سمت پیر شدن پیش می رود كه با همزمان با كاهش زاد و ولد روبرو می باشیم. جمعیت زنان سالخورده نسبت به مردان سالخورده در حال افزایش می باشد. در این میان زنان نسبت به سلامت خود اهمیت بیشتری قائلند و مبادرت به چكاپ ماهیانه و بررسی وضعیت خود می كنند.

۸.۳ درصد ایرانیان سالمند هستند
وی با اشاره به روند رو به رشد جمعیت سالمندی در كشور، اظهار داشت: اگر بر اساس این هرم پیش برویم با عنایت به كاهش میزان زاد و ولد، گرفتار نقصان خواهیم شد. هم اكنون ۸.۳ درصد جمعیت كشور سالمندان هستند كه این آمار در سالیان آینده به بالای ۱۶ درصد و سرانجام به بیشتر از ۳۰ درصد خواهد رسید. اما سوال اصلی اینجاست، كار ما بعنوان متولیان نظام سلامت چیست؟
نمكی در ادامه اظهار داشت: تفاوت جمعیت سالمندان ایران با سایر كشورها در نوع رفتار سالمندی میان این جمعیت است. ما با افرادی روبرو می باشیم كه جوانی نكرده، پیر می شوند و همین مورد موجب ایجاد احساس افسردگی و سرباری در آنها خواهد بود. درست همانگونه كه كودكی نكرده به سن جوانی می رسند.

لزوم ایجاد نشاط اجتماعی برای سالمندان
وزیر بهداشت افزود: باید به فكر اصلاح زیرساخت های اساسی بود. سالمند افسرده به دنبال مصرف دارو نیست، گرفتار پوكی استخوان شده و به سایر مسائل نیز اهمیت نمی دهد. پس نخستین گام ما برای سالمندان باید ایجاد نشاط اجتماعی باشد تا همزمان با افزایش طول عمر، كیفیت زندگی این افراد ارتقاء پیدا كند.
نمكی با اشاره به اینكه باید به سنت های گذشته خود بازگردیم، اظهار داشت: باید به دنبال ایجاد انس و الفت میان دو نسل كودك و سالمند باشیم. این فاصله ای كه به وجود آمده باید پُر شود. وجود سالمند در هر خانه وجود نور است.

ضرورت ایجاد خانه های محله ای ویژه سالمندان
وی اضافه كرد: از زمانی كه در سازمان برنامه و بودجه فعالیت می كردم، در نظر داشتم تا بجای آسایشگاه های سالمندان در هر محل با كمك شهرداری ها و سازمان های ذیربط خانه های محله ای برای سالمندان ایجاد نماییم تا در طول روز در كنار همسالان خود بوده و شب نیز در كنار خانواده زندگی كنند.

ادغام خدمات سلامت سالمندان در شبكه بهداشتی و درمانی
نمكی افزود: ادغام خدمات سلامت سالمندان در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از نیمه دوم سال جاری تسهیل شده است. در نظر داریم هر خانه را بعنوان یك پایگاه سلامت در نظر بگیریم تا سه خدمت پیشگیری، درمان و بازتوانی توسط خانم خانه تحت عنوان سفیر سلامت اجرا شود. مادر باید بداند چگونه می تواند به بهترین نحو از سالمند مراقبت كند. این طرح در هر شهر از هر استان به شكل پایلوت اجرا خواهد شد.

سند ملی سالمندی و ارتقای كیفیت زندگی سالمندان
وی درانتها به رونمایی از سند ملی سالمندی اشاره نمود و اظهار داشت: دنبال كردن اهداف این سند از كارهای مهم بین بخشی خواهد بود كه می تواند موجب ارتقای كیفیت زندگی سالمندان شود.
گفتنی است؛ در این مراسم كه با حضور وزیر رفاه، نمایندگان سازمان بهزیستی، نمایندگان مجلس، بعضی از سالمندان تهرانی و... برگزار شد، از سند ملی سلامت سالمندی رونمایی شده و از تعدادی از سالمندان نیز تقدیر به عمل آمد.
به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، نمكی همین طور در حاشیه مراسم بزرگداشت روز سالمند در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سندی كه امروز رونمایی گردید حاصل هماهنگی بین قسمتی از زمانی است كه بنده در سازمان برنامه و بودجه بودم. امروز خوشبختانه این سند با كمك دستگاه های ذیربط رونمایی گردید.
وی اضافه كرد: هم اكنون مشكلات سالمندان تنها به حوزه سلامت ختم نمی گردد، بلكه در حوزه اشتغال، آرامش روانی و اجتماعی و... نیاز به توجه دارند. مقرر است در این سند به این دست خدمات توجه بیشتری شود. ما به دنبال ادغام خدمات سلامت سالمندان در شبكه های بهداشتی درمانی هستیم. در همین راستا طرح هر خانه یك پایگاه سلامت را آغاز نموده ایم.

پوشش بیمه ای برای خدمات توانبخشی، عینك و سمعك سالمندان
نمكی درباب تفاوت این سند با سایر خدمات مشابه قبل از این، اظهار داشت: مقرر است تا به سبب این سند خدمات توانبخشی و بازدرمانی و نیز دریافت عینك و سمعك و... در چارچوب پوشش بیمه ای قرار گیرد.

از مكمل های ایرانی استفاده شود
وی درباب داروهایی كه سالمندان مصرف می كنند نیز اظهار داشت: تابحال مشكلی برای تامین دارو نداشته ایم، اما یكی از گلایه های این قشر هزینه هایی است كه تامین دارو برایشان دارد. سالمندان بیشتر مبادرت به مصرف مكمل های خوراكی می كنند كه قیمت بالاتری نسبت به سایر داروها دارند. باید یكی از اهداف ما اصلاح سبك زندگی و تشویق به ورزش و تحرك باشد تا نیاز كمتری به مكمل در این گروه سنی حس گردد، اما در صورت نیاز به مصرف مكمل ها، سفارش می نماییم از مكمل های ایرانی استفاده كنند.




منبع:

1398/07/09
14:40:21
5.0 / 5
4763
تگهای خبر: برنامه , بیمه , خدمات , خوراكی
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است