زنگ خطر چاقی كودكان به صدا درآمد

زنگ خطر چاقی كودكان به صدا درآمد مستر لمون: امروز مشكل چاقی و اضافه وزن محدود به بزرگسالان نیست و این مشكل روندی صعودی و رو به رشد در كودكان هم داشته، به صورتی كه چاقی كودكان در قرن حاضر به یكی از چالش های جهانی تبدیل گشته است.



به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا، تعداد نوزادان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و همینطور كودكان از ۳۲ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۱۹۹۰ به ۴۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۳ افزایش داشته است. حتی در كشورهای آفریقایی به تنهایی تعداد كودكان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی از چهار میلیون به ۹ میلیون نفر افزایش یافته است. بر مبنای آمارجهانی بیش از ۸۱ درصد از كودكان سنین پیش دبستانی دارای اضافه وزن در كشورهای در حال توسعه بوده كه سهم قاره آسیا بیش از ۴۱ درصد است، این در شرایطی است كه روند افزایش چاقی در كشوهای فوق به نسبت كشورهای توسعه یافته هم سرعت بیشتری داشته و ۳۰ درصد سریع تر است. اگر روند كنونی اضافه وزن و چاقی در كودكان بدون هیچ افزایشی پیش رود، در كمتر از ۱۰ سال آینده بیش از ۷۰ میلیون كودك درسطح جهان دارای اضافه وزن یا چاقی خواهند بود.

مطالعات انجام شده از آن حكایت می كند كه بیشترین شیوع چاقی كودكان در غرب آسیا و شرق اروپا و منطقه مدیترانه است. در ایران هم بر مبنای مطالعات كشوری انجام شده روی كودكان و نوجوانان شش تا ۱۸ ساله، هم اكنون میزان كمبود وزن و اضافه وزن و چاقی از میزان یكسانی برخوردار می باشد. به صورتی كه ۱۳.۹ درصد كمبود وزن و ۱۳.۴ درصد اضافه وزن دارند. اضافه وزن در استان های شمالی كشور و در چهارمحال و بختیاری بیشتر است در حالیكه در استان های جنوبی بخصوص سیستان و بلوچستان كمبود وزن بیشتر یدده می شودو همینطور پسرها از اضافه وزن و چاقی بیشتری نسبت به دختران برخوردار می باشند.

با توجه به كاهش سن مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر، این روند افزایش چاقی در دنیا و كشور زنگ خطری است كه باید پیش از بروز معضلات جدی تر نسبت به پیشگیری و یافتن چاره و درمان آن اقدام نمود و بنابراین نقش والدین بعنوان ستون اصلی غیرقابل چشم پوشی است.

دكتر رویا كلیشاری در كتاب « پیشگیری و درمان چاقی كودكان و نوجوانان» می گوید كه عوارض چاقی كودكان و نوجوانان تنها محدود به اضافه وزن نیست و تحقیقات انجام شده از آن حكایت می كند كه چاقی و اضافه وزن در كودكی و نوجوانی با بروز عوارض مختلف در سیستم های مختلف بدن مانند فشار خون، اختلال در سطح چربی های خون و دیواره رگ های خونی، افزایش سطح انسولین و بروز سندروم متابولیك و دیابت نوع ۲، عوارض كلیوی، مشكلات تنفسی، افزایش خطر كیست های تخمدان در دختران و كاهش توان جنسی در پسران و مشكلات استخوانی عضلانی مرتبط می باشد.

كاهش وزن در بروز یا درمان بیماری های مختلف تاثیر زیادی دارد. برای مثال می تواند ۵۵ درصد در كاهس استرس و افسردگی، ۸۲ درصد در كاهش بیماری های قلبی، ۸۵ درصد از مرگ ومیر، ۸۳ درصد در بهبود دیابت نوع ۲، ۹۵ درصد در بهبود كیفیت زندگی، ۵۷ درصد در بهبود میگرن و ۳۷ درصد در كاهش التهاب كبدی موثر باشد.

دلایلی همچون وضعیت دوران حاملگی مادر، وراثت و ژنتیك، تغذیه دوران شیرخوارگی، اختلالات غددی و هورمونی، مصرف دارو، رژیم و عادات غذایی، كم تحركی، میزان خواب، علل روحی و روانی و مشكلات خانوادگی در این بروز چاقی كودكان موثر است.




1397/01/03
13:01:39
5.0 / 5
5031
تگهای خبر: بیماری , چاقی , درمان
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است