لزوم مصرف صبحانه در دانش آموزان

لزوم مصرف صبحانه در دانش آموزان به گزارش مستر لمون مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاكید بر لزوم مصرف صبحانه در دانش آموزان، اظهار داشت: عدم صرف صبحانه، یكی از اشكالات شایع در میان دانش آموزان است. دانش آموزانی كه بدون خوردن صبحانه به مدرسه می روند، یادگیری و كارایی لازم را ندارند.



به گزارش مستر لمون به نقل از ایسنا دكتر سیدحامد بركاتی افزود: معمولا اگر مدت زمان ناشتایی طولانی شود، نگهداری قند خون در سطحی كه مغز قادر به فعالیت خود باشد، دشوارتر یادگیری و تمركز حواس مختل می شود اما افزایش نسبی قند خون باعث بهبود عملكرد مغز و یادگیری آنان می شود.

وی اضافه كرد: دانش آموزان نداشتن وقت را دلیل نخوردن صبحانه عنوان می كنند. به جهت اینكه كودكان سنین مدرسه اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب مصرف كنند و تا حد امكان شب ها در ساعت معینی بخوابند تا بامداد بتوانند زودتر بیدار شوند و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.

مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه اظهاركرد: والدین باید كودكان خویش را به سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده تشویق كنند. غذاهایی مانند فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی اغلب مورد علاقه كودكان این سنین است و از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار و برای صرف در وعده صبحانه كودكان مناسب هستند.

وی تصریح كرد: غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و كره مربا، نان و كره و خرما، نان و پنیر و خرما همراه با یك لیوان شیر یك صبحانه سالم و مغذی برای كودكان سنین مدرسه به حساب می آید. دانش آموزان می توانند در وعده صبحانه، نان را بعنوان منبع تامین انرژی، پنیر و تخم مرغ را بعنوان منبع تامین پروتئین، شیر را بعنوان منبع تامین پروتئین و كلسیم و كره همراه با مربا یا عسل را بعنوان منابع تامین كننده بخشی از انرژی مصرف كنند.

بركاتی درمورد تمایل به مصرف غذاهای غیر خانگی توسط دانش آموزان خاطرنشان كرد: مصرف غذاهای غیرخانگی مانند ساندویچ ها، سوسیس، كالباس و همبرگر در میان كودكان در سنین مدرسه رایج است. این نوع مواد غذایی معمولا از نظر مواد مغذی بخصوص آهن، كلسیم، ویتامین B 2 ویتامین A و C و اسید فولیك فقیر هستند و در صورتیكه جایگزین غذاهای خانگی و سنتی و به صورت مداوم مصرف شوند، بدن با كمبودهای ویتامینی و املاح كه برای تنظیم فعالیت های حیاتی بدن مورد نیاز هستند مواجه می شود.

وی افزود: باید به دانش آموزان سفارش شود كه در مصرف این نوع غذاها افراط نكنند و در برنامه غذایی خود بیشتر از غذاهای سنتی و معمول خانواده و از چهار گروه غذایی اصلی استفاده كنند البته مصرف ساندویچ های سوسیس و كالباس هم چنانچه در منزل تهیه شود (به شرطی كه دائمی نباشد) و در كنار آن سبزیجات ضدعفونی شده مثل گوجه فرنگی و كاهو سالم تر و كامل تر است.

به گزارش وبدا، مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاكید بر مصرف مواد لبنی همچون كشك خشك، ماست چكیده، كره، سرماست، سرشیر در رژیم غذایی دانش آموزان اظهار داشت: اگر دانش آموزان در شیفت پس از ظهر مشغول تحصیل هستند، بهتر است حتی الامكان نهار زودتر آماده شود و كودك نهارش را در منزل میل كند و بعد به مدرسه برود اما اگراین امكان وجود ندارد، می تواند نهارش را در ظرف مخصوص همراه خود به مدرسه ببرد. از آنجایی كه محیط گرم می تواند باعث رشد میكروب ها شود ازاین رو باید نهاری كه كودك از منزل می برد، سرد بماند، به خصوص اگر گوشت داشته باشد. والدین می توانند غذا را داخل یك ظرف عایق، یا ظرفی كه هوا نمی تواند به داخل آن نفوذ كند، بگذارند و یك كیسه یخ در آن قرار دهند. تلاش شود ظروف غذا حداقل هفته ای یك مرتبه با مایع ضدعفونی كننده شسته شود.




1398/07/05
19:38:09
5.0 / 5
4879
تگهای خبر: برنامه , تخم مرغ , رژیم غذایی , سبزیجات
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است