كارشناس تغذیه هشدار داد؛ خطرات چاقی دوران مدرسه در بزرگسالی مستر لمون: چاقی دوران مدرسه با نتایج بلندمدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و آترواسکلروز هم راه است. به گزارش مستر لمون به نقل از مهر، لیلا فرزاد کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیش گیری از بیماریهای مزمن، اظهار داشت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی بصورت یک معضل جهانی مطرح می شود و رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، از علل اصلی بروز آنست، بطوریکه از سال ۱۹۸۰ تابحال چاقی به دو برابر رسیده است. وی ادامه داد: شیوع اضافه وزن و چاقی در سال ۱۹۷۴ در خردسالان ۲ تا ۱۹ سال ۵.۱ درصد و در سال ۲۰۱۰ به ۱۶ درصد رسیده و به ازای هر ۱۰ کودک یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی در جهان است. فرزاد افزود: در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماریهای غیر واگیر تا سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است. برمبنای نتایج پیمایش ملی "کاسپین ۵ " در سال ۱۳۹۴، حدود ۲۰ درصد دانش آموزان ۷ تا ۱۸ سال گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در ۲۱ درصد این گروه سنی وجود دارد. وی ادامه داد: خطر ابتلاء به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه با نتایج طولانی مدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط می باشد. همین طور در مردانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در بانوانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است. فرزاد افزود: مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، تبلت و موبایل؛ احتمال بروز اضافه وزن و چاقی خردسالان و نوجوانان را شدت بخشیده است. اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه ای نوجوانان برمبنای هرم غذایی ۵ تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان ۵ تا ۱۸ سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارت ها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، فاکتورهای ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان، اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. 1403/06/24 12:38:53 5.0 / 5 215 تگهای خبر: بیماری , پزشك , تغذیه , چاقی مطلب مسترلمون را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط تنفس هوای آلوده خطر اگزما را بیشتر می کند دنبال ایجاد تعادل میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم آسان ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب سبد فروشی دارو تخلف است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۴ دوستان مسترلمون آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها مکمل های لیتیوم مه مغزی ناشی از کووید طولانی را کاهش می دهند فروش گنجیاب و طلایاب personal assistant on Cappeh بزرگترین مرکز خرید آیفون 16 پرو قسطی در کشور پربحث ترین ها تنفس هوای آلوده خطر اگزما را بیشتر می کند بررسی مباحث اخلاقی کاربرد هوش مصنوعی در باروری دنبال ایجاد تعادل میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم آسان ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب جدیدترین ها تنفس هوای آلوده خطر اگزما را بیشتر می کند بررسی مباحث اخلاقی کاربرد هوش مصنوعی در باروری دنبال ایجاد تعادل میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم آسان ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب سبد فروشی دارو تخلف است گالوانیزاسیون یا گالوانیزه کردن چیست؟ پسته و بهبود سلامت چشم شبکه های اجتماعی از افسردگی پیشگیری می کنند؟ سرویس انواع جاروبرقی اینترنت پرسرعت چاقتان می کند! تگها بیماری پزشك برنامه درمان رپورتاژ خدمات آموزش تولید