با این غذاها افطار را شروع نکنید

با این غذاها افطار را شروع نکنید به گزارش مستر لمون، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: افطار را با مواد غذایی مانند آش رشته با روغن فراوان که هضم سختی دارند اغاز نکنید.


مهشید چایچی سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با اصول روزه داری و تغذیه صحیح از نظر طب ایرانی اظهار داشت: از دیدگاه طب ایرانی روزه داری یکی از روش های خوب پاکسازی بدن برای حفظ سلامتی است؛ اما اگر آداب خوردن و سبک زندگی مناسب نداشته باشیم، روزه داری هم می تواند سبب مشکلاتی برای سلامتی بشود. بطور کلی لازم است افراد در ماه رمضان نیز مانند همیشه غذاهایی را مصرف کنند که مناسب مزاج یعنی خاصیت های فردی جسمی و روانی آنها باشد. وی اضافه کرد: این کار موجب می شود طبیعت بدن بتواند در وضعیت روزه نیز به وظیفه خود یعنی حفظ سلامتی عمل کند. به شرط این که آداب خوردن هم رعایت شود بطورمثال در هر وعده فقط یک نوع غذا میل کنند. از پرخوری و روی هم خوری چه در وعده افطار چه در سحر اجتناب کنند. چایچی سفارش کرد: یکی دو ساعت بعد افطار هم در هر وعده خوردن میوه، از یک نوع میوه استفاده گردد و از خوردن چند میوه در یک زمان اجتناب شود. یادتان باشد اثر خوب روزه در پاکسازی بدن در صورتی ظاهر خواهد شد که در فاصله بین افطار تا سحر مقدار محدودی خوراکی بخورید. وی اظهار دشت: این کار کمک می نماید که معده در ماه مبارک کوچک تر شده و گنجایش کمتری برای خوردن غذا داشته باشد. عادت به کم خوری موجب می شود پس از پایان ماه مبارک رمضان نیز بتوانیم به ترک عادت های بد گذشته همچون پرخوری و درهم خوری ادامه دهیم.
نکات قابل توجه در زمان افطار سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: ابتدا برای باز کردن روزه افراد یک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپ های رقیق در حجم کم بهره گیرند. ترکیب چهار مغز خیسانده شده در شیرگرم همراه با یک عدد خرما یا کمی عسل برای روزه اولی ها و آنهایی که ضعف بیشتری دارند مناسب می باشد. چایچی بیان کرد: باتوجه به این نکته که معده خالی در زمان افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، بنا بر این استفاده از غذاهای سبک که هضم راحت تری دارند مانند سوپ برای افطار سفارش می شود. یادتان باشد خوردن مایعات سرد در آغاز باز کردن روزه، می تواند سبب اختلال در قدرت هضم شده و در صورت تکرار بیماریهای گوارشی بوجود آورد. پس بهتر است افطار خودرا با مایعات سرد شروع نکنید. در صورتیکه مزاج گرمی دارید و تمایل به استفاده از مایعات خنک دارید بهتر است آنرا کم و جرعه جرعه بنوشید. وی ادامه داد: مصرف بعضی غذاها که در هنگام افطار مانند آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کله پاچه و سیراب شیردان متداول می باشد اما هضم آنها سخت بوده و مناسب معده روزه دار نیست. بجای آن می توانید باتوجه به شرایط بدنی خود از سوپ ها و آش های سبک، حریره ها، مرباها و شیرینی های طبیعی به مقدار مناسب مثل خرما، عسل، کشمش، مویز و… استفاده کنید. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت مطرح کرد: همین طور بجای استفاده از غذاهای بسیار تند و پر ادویه، شور، سرخ کرده، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، پر سس و انواع فست فودها، چای پررنگ، قهوه، انواع نوشابه های گازدار، متناسب مزاج خود از غذاها، شربت ها (سکنجبین، آب لیمو، بید مشک، گلاب و…) و آبمیوه های طبیعی (آب پرتقال شیرین و آب سیب) استفاده کنید نکات قابل توجه در زمان سحر چایچی گفت: بهتر است در سحری از مصرف شیرینی ها و خوراکی هایی که قندهای ساده سریع الجذب و شکر زیاد دارند خودداری کنید. این خوراکی ها موجب افزایش سریع ترشح انسولین و بدنبال آن افت ناگهانی قند خون می شوند. همین طور بجای نان های سفید خمیری از نان های سبوس دار یا نان کامل استفاده کنید. وی اشاره کرد: انواع خورشت ها حاوی سبزیجات و پلوهای مخلوط با سبزیجات برای وعده سحری مناسب هستند به شرطی که با عجله خورده نشوند. خوب جویدن نه فقط در هضم غذا و دریافت مواد مغذی آن نقش مهمی دارد بلکه به پیش گیری از یبوست هم کمک می نماید. بنا بر این سفارش می شود هر لقمه را به اندازه ای بجوید که بطورکامل با بزاق دهان مخلوط شده و به آسانی و بدون نیاز به خوردن آب در میان غذا، قورت داده شود. رفع عطش با بهره گیری از این مایعات سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: برای پیش گیری از تشنگی غیرطبیعی، در سحر، از خوردن غذاهای خیلی تند، شور و شیرین و نیز غذاهایی مانند کباب کوبیده و ماهی پرهیز کنید. این نوع غذاها بطور طبیعی ایجاد تشنگی می نمایند. برای تامین نسبی آب بدن و کاهش تشنگی در طول روزهای ماه مبارک پیشنهاد می شود افراد میانسال و مسن در آغاز سحر خاکشیر و تخم ریحان یا بالنگو با مایعات گرم مانند آب جوش، آب عسل میل کنند. وی اذعان کرد: جوانان و گرم مزاج ها می توانند پیش از خوردن سحری مقداری سالاد کاهو با آب نارنج و لیمو یا مقداری برگ خرفه در کنار سحری میل کنند. شیر بادام یک نوشیدنی مقوی مناسب برای ایام ماه رمضان است که بهتر است یکی دو ساعت پیش از خواب میل کنند. یک استکان آب، یک قاشق عسل، و ده عدد بادام درختی پوست کنده را در مخلوط کن بریزید، نوشیدنی شیری رنگ حاصل همان شیر بادام است. علاوه بر این پس از افطار تا یک ساعت پیش از خواب نوشیدن دم نوش هایی مانند دم نوش گل سرخ، سیب، به، به لیمو، عناب، هم برای رفع تشنگی و هم برای آرامش بخشی مناسب اند. آیا چایی رفع عطش می کند؟ چایچی مطرح کرد: چایی کمرنگ تا حدی تشنگی را برطرف می کند؛ اما چای پررنگ خودش موجب دفع بیشتر ادرار در طول روز شده و سبب کم آبی بدن می شود. استفاده از میوه های آبدار و آب میوه طبیعی در فاصله افطار تا سحر یا سکنجبین رقیق با تخم شربتی و سایر نوشیدنی های لعاب دار برای رفع تشنگی مناسب تر است.
نکات برای رفع یبوست در ماه رمضان سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اشاره کرد: یبوست از بیماریهای شایع است که باتوجه به مصرف کم مایعات در ماه رمضان در افراد مستعد یبوست این بیماری تشدید می شود. اما با اصلاح سبک زندگی در این ماه مبارک می توان از ایجاد و تشدید یبوست پیشگیری کرد. وی ادامه داد: خوب جویدن یکی از راه های رفع یبوست است. پس در افطار و سحر غذا را خوب بجوید. سفارش می شود هر لقمه را به اندازه ای بجوید که بطورکامل با بزاق دهان مخلوط شده و به آسانی و بدون نیاز به خوردن آب در میان غذا، قورت داده شود. چایچی متذکر شد: پیاده روی منظم روزانه به بهبود حرکات روده و دفع مناسب کمک می نماید. بنا بر این اگر در طول روز، روزه مانع از فعالیت بدنی شما می شود حتما در فاصله افطار تا سحر پیاده روی کنید. پیشگیری از یبوست در ماه رمضان وی گفت: برای پیش گیری از یبوست و تامین مایعات از دست رفته بدن در فاصله افطار تا سحر مصرف کافی مایعات، میوه و سبزیجاتی مانند کاهو را از یاد نبرید. تحقیقات نشان داده مصرف میوه هایی مانند انجیر، آلو، کیوی و برگه های هلو و زردآلو در بهبود حرکات روده نقش مؤثری دارند. سبوس غلات، انواع جوانه ها، کدو و سبزیجاتی مانند ریحان، اسفناج، گشنیز، سالاد کاهو و هویج با آویشن و یا دارچین و روغن زیتون هم به بهبود یبوست کمک می نماید.. چایچی اضافه کرد: از زیاده روی در خوردن شیرینی، برنج سفید، غذاهای سرخ کردنی و گوشت خودداری کنید. تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای سرخ کرده در بزرگسالان سبب تشدید یبوست در آنها می شود. بنا بر این بهتر است از غذاهای آب پز و آبکی مثل انواع خورشت و سوپ استفاده کنید. وی ادامه داد: خوردن انواع سوسیس کالباس، غذاهای کنسروی و غذاهای دیرهضمی مانند ماکارونی، لازانیا، و حتی آش رشته که دارای رشته های خمیری است در افطار مناسب نمی باشد. در عوض از سوپ سبزیجات همراه با چاشنی آلو و تمبر هندی استفاده کنید. همین طور بجای نان های سفید خمیری از نان های سبوس دار و برشته استفاده کنید. چایچی مطرح کرد: چای و نوشیدنی های کافئین دار را به صورت کمرنگ و رقیق استفاده کنید. این نوشیدنی ها اگر بصورت غلیظ و پررنگ مصرف شود سبب افزایش ادرار و کم شدن آب بدن و در نتیجه یبوست می شوند. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اشاره کرد: اضافه کردن روغن زیتون و روغن بادام شیرین به غذا و سوپ می تواند به بهبود یبوست کمک نماید. خوردن یک لیوان آب داغ با یک قاشق خاکشیر و کمی عسل حدود ۲۰ دقیقه پیش از سحری می تواند به رفع یبوست کمک نماید.


منبع:

1404/01/01
13:12:18
5.0 / 5
56
تگهای مطلب: بیماری , پوست , تغذیه , خوراكی
مطلب مسترلمون را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
جدیدترین ها

مستر لمون

مستر لمون


مستر لمون یا آقای لیمو : همه چیز درمورد غذا و فست فود



mrlemon.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر لمون محفوظ است